събота, 23 януари 2016 г.

Ревю: Палитра 15 цвята контур/коректори

Още преди кланът Кардашиян да го превърне в своя запазена марка, контурирането беше изкуството да променяш чертите на лицето си, познато едва на малцина гримьори и артисти по цял свят. Днес представлява глобална тенденция, която или те прави зашеметяващ, или те превръща в клоун.

Здравейте, приятели!

Напоследък забелязвам един нов козметичен продукт, който беше обсебил американското онлайн пространство. И след като появата му донесе такъв огромен отзвук, очевидно българските "търговци" решиха, че ние също се нуждаем от нещо такова. За това навсякъде из сайтовете се натъквам на една и съща палитра с 15 цвята контури и коректори на подозрително ниски цени, чиито таван е едва 30 лв. и то в най-редките случаи. Палитрата няма марка и за това не можете да я откриете в дрогерии като Lilly. Вместо това, защо не се поровите в olx и bazar, където разнообразието е много по-голямо.



Размерите на тази палитра са 10/15 см, т.е. не получавате особено голямо количество от продукта. Вътре има един хайлайтър, три коректора и девет контура, вариращи от най-светлия към най-тъмния. Цената, на която аз я закупих, беше 10 лв. Поръчах я с единственото намерение да я тествам за ревю в блога ми. Трябва да призная обаче, че останах приятно изненадана. 

И така, кутийката изглежда доста евтина, въпреки че тя наистина е. Гамата от цветове е доста подходяща при начинаещи в изкуството на контурирането, защото така бихте могли да разберете кои цветове са подходящи за вашата кожа. Пигментацията им е доста добра, от което останах много изненадана. Кремообразни са, но се размазват малко трудно (особено по-тъмните), така че внимавайте при нанасянето. Аз използвам гъбичка за грим, но четки с изкуствен косъм биха свършили абсолютно същата работа. 


Миризмата е леко неприятна - мирише на химикали, както може да се очаква от евтините гримове. Върху лицето се усещат малко тежки, лепкави и ако се прекали - определено са неприятни. Останах много изненадана обаче от дълготрайността на продукта - с подходящите пудри гримът ми издържа до 8 часа, което е изумително! Естествено, с времето наситеността им намалява и като се върнете от работния/училищния ден едва ли ще изглеждат по същия начин като в началото. Що се отнася до зеления и розовия тон, те би трябвало да ви помогнат да се справите с нежеланото зачервяване (като пъпки например) и черните кръгове под очите, но открих, че не вършат почти никаква работа и са на практика безполезни. Жълтият тон е доста подходящ за очите, но не е нещо впечатляващо и не помага със скриването на кръговете, така че имайте предвид, че може да ви се наложи да ползвате и друг коректор (моят е на Essence - Stay all day).


Когато купувате евтин грим с реалното намерение да го ползвате, а не само да го разгледате и да го захвърлите някъде, хубаво е да се уверите, че сте проверили старателно съставките. Палитрата пристигна в кутия, на гърба на която бяха описани всички неща, използвани при създаването й. Проверих ги, за да съм сигурна, че не замърсявам лицето си (повече от обикновено). Оказаха се напълно нормални, използвани във всичките ми останали гримове: 

Mica се използва в минералните гримове за постигане на естествен блясък на кожата - безопасен;
Titanium Deoxide се използва основно за слънчева защита - безопасен;
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Extract се използва за хидратация - безопасен;
Dimethicone се използва за защита на кожата - безопасен;
Citrus Grandis (Grapefruit) Seed Extract се използва, за защита на кожата и удължава срока на годност на козметичните продукти - безопасен;
Usnea Brabata Extract се използва за защита на кожата - не е сертифициран като безопасен, но не са открити странични ефекти от употребата му;
Inulin се използва за хидратация - безопасен.

В общи линии, всички съставки са сертифицирани от CIR (Cosmetic Ingredient Review) като безопасни, освен един. Мисля, че всички сме наясно, че гримовете като цяло не са приятели с кожата ни и я увреждат по един или друг начин. Определено има по-качествени продукти на пазара, които можете да използвате за контуриране, но ако сте в началото на това изкуство и тепърва се учите да го овладявате, мисля, че би ви свършила чудесна работа. 

Ако трябва да я оценя от 1 до 10, където 1 е "Никога не бих я купила пак!", а 10 - "Какво съм правила без нея?", бих й дала 5. Продуктът определено е далеч от качествен, има лоша миризма и не се усеща приятно върху лицето, но само заради консистенцията и дълготрайността си му давам средна оценка. Всичко на всичко, започнете с бебешки стъпки, защото контурирането със сигурност не е най-лесната част от гримирането!

Очаквам вашите мнения!



ХОХО

Няма коментари:

Публикуване на коментар